حیرت سیا از قدرت نیروی قدس سپاه
هیچ چیزی از آنها نمی دانیم!
پس از اظهارات بوش در کنفرانس مطبوعاتی اش درباره سپاه قدس و دشمن دانستن این نیرو سه تن از مشهورترین روزنامه نگاران آمریکایی که حوزه تخصص آنان امنیت خاورمیانه است، در اقدامی بی سابقه مشترکا در گزارشی به بررسی این ادعا پرداختند.
مایکل هرش، بابک دهقان پیشه و مارک هوسنبال از نویسندگان هفته نامه معتبر نیوزویک هستند که در گزارش مشترکی به بررسی ادعاهای آمریکا علیه نیروهای سپاه قدس پرداخته اند و در انتها نتیجه گرفته اند که سازمان های امنیتیو نظامی آمریکا تقریبا هیچ اطلاعاتی از فعالیت های سپاه قدس ندارند!
گفتنی است هفته گذشته رهبر حکیم انقلاب آمریکا را تهدید کردند در صورت تجاوز به ایران، منافعش در تمام نقاط دنیا به خطر خواهد افتاد. پس از این بیانات شدت جنگ لفظی مقامات آمریکایی علیه ایران به شدت کاهش یافت، به گونه ای که بوش سخن گفتن از حمله به ایران را مزخرف خواند!به نوشته این هفته نامه ، رییس جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری اخیر خود، نیروهای قدس یکی از یگان های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را از دشمنان جدید واشنگتن معرفی کرد و گفت که این نیروها تجهیزات پیشرفته انفجاری در اختیار شبه نظامیان عراقی قرار می دهند.
این هفته نامه نوشت: پس از یک هفته نقض مکرر افشای ادعاهای دولت آمریکا در مورد تهدید ایران، بوش در نشستی مطبوعاتی مدعی شد، ادعاهای او بر اساس واقعیت شناخته شده استوار است.
« به گفته بوش تسلیحات بسیار پیشرفته ای که در عراق علیه نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار می گیرد همگی توسط نیروی قدس تامین شده اند.
بوش خاطر نشان کرد ما این مساله را می دانیم و از این مساله نیز آگاه هستیم که نیروی قدس بخشی از دولت ایران است. ولی آنچه مشخص نیست این است که آیا سران ارشد دولت ایران دستور انجام چنین عملیاتی را داده است یا خیر!»
نیوزویک در ادامه این پرسش را مطرح کرده که به راستی نیروی قدس چه کسانی هستند؟ و اطلاعاتی که ما واقعا در مورد آنها در اختیار داریم چه اندازه خوب است؟
« تحقیقات هفته نامه نیوزویک نشان می دهد مدارک موجود علیه نیروهای قدس بسیار سئوال برانگیز است و حتی برخی از سیاستمداران عراقی همچون جلال طالبانی که واشنگتن به آنها تکیه زیادی دارد، با این گروه ارتباط بسیار نزدیکی دارند.
آمریکا نیز هم اکنون خود را وضعیتی یافته است که نیروی قدس پس از حملات11 سپتامبر در مبازه علیه طالبان قرار گرفته بود. در آن زمان نیروی قدس از احمد شاه مسعود رهبر ائتلاف شمالی افغانستان حمایت می کرد.
نیروی قدس در سال های پایانی جنگ ایران و عراق در دهه1980 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. هدف از تاسیس آن انجام عملیات در داخل سرزمین های عراق، به خصوص در منطقه کردستان این کشور بود.
هدف انقلابیون مسلمانی که گروه قدس را تاسیس کردند این بود که پس از گرفتن بغداد، بیت المقدس را تسخیر کنند. حتی پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال1988 ، نیروی قدس یا گردان قدس، سه دسته از عملیات های خارجی خود را حفظ کرد که عبارت بودند از حمایت از کردهای عراق در مقابل صدام، حمایت از مسلمانان بوسنی در مقابل صرب ها و همکاری با احمد شاه مسعود و ائتلاف او در افغانستان.
مقامات آمریکایی می گویند پس از ترور شاه مسعود در 9 سپتامبر2001 توسط عوامل القاعده، اعضای یگان قدس به آمریکا در کمک کردن به ائتلاف شمالی برای عبور از رودخانه کوکچا بین تاجیکستان و افغانستان و پیشرفت به سمت کابل برای مبارزه با طالبان کمک کرده بودند.
لذا شاید تاکنون هیچ کس به اندازه جلال طالبانی رییس جمهوری کنونی عراق که از متحدان نزدیک آمریکا نیز به شمار می آید از حمایت های یگان قدس بهره مند نشده باشد. در دهه1980 نیز حزب اتحادیه میهنی کردستان به رهبری طالبانی نیز از متحدان اصلی ایران در شمال عراق بود.
در دهه1990 که گروه های مختلف کرد در عراق دچار درگیری شدند، یگان قدس به حمایت از اتحادیه میهنی پرداخت. در آن زمان گروه مسعود بارزانی نیز از صدام درخواست کمک کرده بود.
دولت ایران مدعی است مقامات آن تنها با دعوت دولت عراق به این کشور وارد می شوند.
جواد ظریف سفیر ایران در سازمان ملل نیز در مصاحبه با هفته نامه نیوزویک اعلام کرد: تضعیف دولت کنونی عراق به نفع ایران نیست.
ظریف که این مساله را مهم ترین مساله تلقی کرده،خاطر نشان کرد، حتی بر اساس تحقیقاتی که اخیرا توسط دولت آمریکا انجام شده، خشونت های عراق بیشتر توسط خود عراقی ها به وجود می آید و ایران نقشی در ایجاد خشونت در عراق ندارد.
پریشانی در مورد اینکه واقعا یگان قدس در عراق مشغول به چه کاری است و آن ها چگونه در این موقعیت قرار گرفته اند، یک ابهام بسیار خطرناکی را در مورد عوامل ایران به وجود آورده است که هم اکنون توسط نیروهای آمریکایی مورد هدف قرار گرفته اند.
این مساله در سال گذشته مشخص شد که برخی از سیاستمداران کلیدی عراق به نیروهای آمریکایی اعتراض کردند که دو ایرانی که توسط آنها دستگیر شده اند میهمان دولت عراق هستند. این اتفاق تنها اندکی پس از آن صورت گرفته بود که طالبانی با مقامات ایرانی به یک توافقنامه امنیتی دست یافته بود.
در ماه دسامبر نیز دو تن از مقامات سپاه پاسداران به همراه فرد دیگری به نام محسن چیزری که گفته می شود سومین فرد برجسته یگان قدس است به عراق دعوت شدند.
نیروهای آمریکایی نیز باوجودی که این افراد گذرنامه دیپلماتیک در اختیار داشتند آنها را دستگیر کردند، طالبانی نیز خواستار آزادی فوری آن ها شد و تایید کرد که آنها توسط دولت عراق دعوت شده بودند.
در شب قبل از دستگیری، مقامات ایرانی با هادی العامری رییس سازمان بدر که زمانی شاخه نظامی مجلس اعلای انقلاب اسلامی در عراق بود، دیدار کرده بودند.
العامری که ریاست کمیته امنیتی پارلمان عراق را نیز برعهده دارد، به نیوزویک گفت: دو مقام ایرانی برای بحث در مورد مسائل امنیتی به عراق سفر کرده بودند.
به گفته وی برهام صالح معاون نخست وزیر و موفق الربیع مشاور امنیت ملی عراق از دولت ایران خواسته بودند برای مهار ارتش مهدی که یکی دیگر از گروه های شبه نظامی شیعی عراق است به آنها کمک کند.
تصور می شود مقتدا صدر رییس ارتش مهدی مسئولیت برخی حملات علیه نیروهای آمریکایی، برخی خشونت های فرقه ای و جوخه های مرگ را برعهده دارد.
العامری به نیوزویک گفت: نوری المالکی نخست وزیر عراق خواستار کمک ایران در مورد این مساله بود و گفته بود آنها می توانند بر این مساله از نفوذ خود استفاده کنند. به همین علت ایرانیان گروهی را به همراه گذرنامه های دیپلماتیک به عراق اعزام کردند.
وی خاطر نشان کرد: آنها با من در مورد چگونگی تحت فشار قرار دادن ارتش مهدی بمنظور عدم حمله به سنی ها، چگونگی جلوگیری از فعالیت های ارتش مهدی علیه دولت عراق و جلوگیری از افزایش غیرقانونی تسلیحات آنها گفت وگو کردند.
سرلشگر ویلیام کالدول سخنگوی نیروهای ائتلاف در عراق نیز پس از آن اعلام کرده بود نیروهای آمریکایی فهرست طولانی از تسلیحات را در مقر مجلس اعلای انقلاب اسلامی در عراق که مقامات ایرانی در آن حضور داشتند به دست آورده اند.
به گفته وی ،نمایندگان مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق به آمریکایی ها گفته اند این تسلیحات را بخاطر محافظت از خود در اختیار داشته اند.
حال نکته جالب این است که در حالی که نیروهای آمریکایی یگان قدس و سپاه پاسداران را به همه نوع بدرفتاری متهم می کنند، به نظر می رسد بالاترین مقامات عراقی که مورد حمایت آمریکا نیز هستند همین تسلیحات را از ایرانیان دریافت می کنند و در مورد مسائل امنیتی از آنها درخواست کمک کرده اند.
در عین حال اگر عناصر یگان قدس در قاچاق تسلیحات دست داشته باشند، مشخص نیست که آیا آنها دستورات خود را از تهران دریافت می کنند یا به صورت آزادانه عمل کرده اند.
پس از پایان جنگ بوسنی در دهه1990 مشخص شد که برخی از اعضای سابق یگان قدس ظاهرا بدون هماهنگی با مرکز فرماندهی خود در قاچاق تسلیحات دست داشته اند.
تا هفته جاری مقامات آمریکایی بی پرده دولت ایران را به دست داشتن در حملات علیه نیروهای آمریکایی که توسط شبه نظامیان شیعی عراق انجام شده است متهم کرده بودند.
"فیلیپ زلیکوو "که تا ماه ژانویه که از سمت خود استعفا کرد، یکی از ارشدترین مشاوران کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه بود، اظهار داشت: این اتهامات بیش از یک سال بود که در حال جوشیدن بوده و شرایط روز به روز بدتر می شد.
وی که پیش از این به صورت مرتب در جریان اطلاعات مربوط به عراق قرار می گرفت، در مصاحبه با نیوزویک گفته بود: هرچند ایران مسئول اصلی وجود هرج و مرج در داخل عراق یا انجام حملات علیه نیروهای آمریکایی نیست، اصلا خوب نیست که دولت ها بخصوص هنگامی که ما سعی نمی کنیم سربازان آنها را به قتل برسانیم، سربازان ما را به قتل برسانند و از مصونیت برخوردار باشند. لذا ما باید راهی را بیابیم که به دیگران بگوییم هزینه هایی را برای چنین رفتاری باید متحمل شوند.
این درحالی است که زلیکوو و دیگر مقامات آمریکایی ممکن است با اغراق در مورد دانسته های خود باعث تضعیف ادعاهای خود شده باشند.
سه تن از مقامات آمریکایی هفته گذشته در یک جلسه توجیهی بدون اشاره به نام خود اقدام به ارائه مدارکی کردند که در آنها ادعا شده بود یگان قدس برخی مهمات بسیار پیشرفته از جمله ها را در اختیار شبه نظامیان شیعی عراقی قرار داده که از آن ها برای منفجر کردن خودروهای زرهی آمریکاییان استفاده می شود.
یکی از این مقامات آمریکایی که از وی به عنوان یک تحلیلگر اطلاعاتی نام برده شد، گفته بود باتوجه به اینکه یگان قدس مستقیما گزارش های خود را در اختیار آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران قرار می دهد لذا باید گفت فعالیت هایی که توسط یگان قدس در عراق انجام می شود مورد تایید ایران است.
هرچند این واقعیت دارد که یگان قدس باید تحت نظارت آیت الله خامنه ای باشد که استراتژی های کلی خود را با رحیم صفوی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تعیین می کند.
امروزه بخش گسترده ای از جامعه اطلاعاتی آمریکا از جمله سازمان سیا و سازمان مدیریت اطلاعات ملی که ظاهرا بر این سازمان ها نظارت دارد به این نتیجه رسیده اند که تسلیحاتی که در بغداد در معرض نمایش قرار گرفته بود در ایران ساخته شده و به نوعی توسط یگان قدس به عراق انتقال داده شده است.
باوجود تمامی این مسائل مدارکی که آمریکا در اختیار دارد هنوز معدود است و تردیدهای زیادی در مورد این مدارک وجود دارد به خصوص که نوشته هایی که بر روی این تسلیحات وجود داشته است به زبان انگلیسی و نه زبان فارسی بوده است.
ظریف، سفیر ایران در سازمان ملل نیز اظهار داشت تاریخ حکاکی شده بر روی این تسلیحات نیز به سبک نوشتن تاریخ در آمریکا است که ماه در ابتدا قرار می گیرد.
به گفته وی، همه دلایل حاکی از ان است که این مدرک جعلی است. این درحالی است که مقامات آمریکایی می گویند ظاهرا این سلاح ها برای بازار بین المللی ساخته شده اند.
نیوزویک درپایان گزارش خود نوشته است :یکی از مقامات اطلاعاتی آمریکا در پاسخ به این سئوال که چرا همه نوشته های موجود روی این تسلیحات به زبان انگلیسی بوده ، گفت: این یک سئوال بسیار خوب است زیرا این تنها یکی از بسیار سئوالاتی است که در مورد یگان قدس وجود دارد و هنوز پاسخی به آن داده نشده است!
منبع : رجانیوز